Pojdi na glavno vsebino
Lekarna Naklo

Lekarna Naklo

Predstavitev

Lekarna Naklo je zasebna lekarna, ki je na podlagi koncesije, javno lekarniško dejavnost pričela v maju, leta 2005.

Odgovorna za izvajanje lekarniške dejavnosti v Lekarni Naklo je koncesijonarka mag. Irena Rupnik Ravnihar, mag.farm.

V lekarni smo zaposleni magistri farmacije, magistrica klinične farmacije, homeopatinja in magistrica, ki zaključuje disertacijo s področja socialne gerontologije. Vsi zaposleni se redno strokovno izobražujemo in dopolnjujemo svoje znanje, katerega nesebično implementiramo našim obiskovalcem, ter ostalemu zdravstvenemu osebju, s katerimi sodelujemo.

Trudimo se in vseskozi stremimo h kakovostnim zdravstvenim, farmacevtskim in lekarniškim storitvam ter individualnemu svetovanju posamezniku; od uporabnikov zdravil, medicinskih pripomočkov do dekorativne, dermatološke kozmetike in do najmlajših obiskovalcev Lekarne Naklo.

Poslanstvo

Zavedamo se pomembnosti individualnega pristopa obravnave in z veliko mero posluha za posameznika, kar nam dopušča okolje v manjši lekarni, kjer obiskovalcem in uporabnikom storitev in zdravstvenim sodelavcem posredujemo visoko-strokovno znanje, ažurne informacije in veliko občutljivost in pozornost usmerjamo v izbor in ponudbo produktov, ki obstajajo registrirani v farmacevtskem okolju, v Republiki Sloveniji, s certifikati ustrezne kakovosti in varnosti izdelkov, katere pri svetovanju in izdaji tudi dobro poznamo.

Lekarniške in zdravstvene storitve

 • Homeopatija
 • Aplikativna kineziologija
 • Socialna gerontologija (nudimo brezplačna strokovna svetovanja na področju gerontologije, kjer v naši državi še vedno ni smernic obravnave)
 • Klinična prehrana (tudi farmacevti s svojim interaktivnim znanjem pomagamo pri preventivi in izboljšanju kroničnega sindroma - sarkopeniji, pa tudi že kahesiji, med mlajšimi in starejšimi obiskovalci, za katero v državi še vedno ni smernic obravnave, ne ustanove, ki bi celostno,strokovno obravnavala v klinični in športni praksi)
 • Obiskovalcem poskušamo svetovati z dobro zasnovanimi prehranskimi intervencijami in poudarjamo pomen telesne aktivnosti v vseh življenjskih obdobjih
 • V sodelovanju z lokalno skupnostjo in društvi organiziramo brezplačna sezonska izobraževanja na temo zdravja in izboljšanja kakovosti življenja.
 • Pomagamo bolnikom, ki imajo težavo z mobilnostjo z dostavo zdravil na dom.
 • Izvajamo tudi farmacevtsko skrb, tako, da preprečujemo težave v zvezi z zdravljenjem in zdravili, svetujemo, vodimo meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja, telesne teže, maščobe, ITM…
 • Dvakrat letno sodelujemo pri Testu hoje, kjer se izvajajo meritve in svetujemo o zdravem življenjskem slogu.
 • Vzporedno tečejo redna izobraževanja, kar je naša zaveza, za magistre farmacije (edukacije iz farmakoterapije, fitoterapije, homeopatije, socialne gerontologije, klinične dietetike, športne prehrane, kineziologije…

Strokovna načela Lekarne Naklo

 • Skrben, individualen in iskren odnos do obiskovalcev
 • Kakovost, kompetentnost in etičnost
 • Zanesljivost, vzajemnost, odkritost in lojalnost lokalni skupnosti
 • Diskretnost
 • Skrb za zdravje in pozitivno vzdušje zaposlenih

Vizija Lekarne Naklo

 • Dostopnost storitev čez celoten delovni dan
 • Zaposlovanje strokovnjakov z visokošolsko farmacevtsko izobrazbo
 • Nenehno izpopolnjevanje strokovnega znanja in veščin

Dragi obiskovalci Lekarne Naklo:

»Vsa vaša vprašanja, ki so povezana z uporabo zdravil na recept in brez recepta, kot doslej; pošljete na naš elektronski naslov.

S strokovnimi nasveti in svetovanjem se trudimo, da bi skupaj z vami dosegli pravilno, varno in učinkovito uporabo zdravil ter cenimo vaše zaupanje. Kakovost življenja naših obiskovalcev je naše osrednje gibalo pri aktivnostih Lekarne Naklo in je naša spodbuda in motiv za redno izobraževanje, sledenje sodobnim standardom in ustvarjanje.
Za nami je šestnajst let skupnega sodelovanja, pred nami novi izzivi in zaveza, da ohranimo tudi v bodoče vaše zaupanje s strokovnostjo, kakovostjo, individualnostjo ter poiščemo prave odgovore tudi v bodoče.
Zavezani smo k osveščanju, o pomenu celostne, visoko-strokovne obravnave za zdravje posameznika.
Vaša Lekarna Naklo«

Delovni čas

ponedeljek - petek: 08.00 – 19.00

sobota: 08.00 – 12.00
nedelje in prazniki: ZAPRTO

Dežurna lekarna
Bleiweisova cesta 8, 4000 Kranj
Čas dežurstva:
vsak dan: 19:30 - 07:00
sobota: 13:00 - 19:30
nedelje in prazniki: 07:00 - 19:30

Kontakt

Lekarna Naklo
Stara cesta 61
4202 Naklo

T: 04 257 88 90
E: lekarna.naklo@siol.net

Kako do nas

Lekarna Naklo
Stara cesta 61
4202 Naklo

T: 04 257 88 90
E: lekarna.naklo@siol.net

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...