Pojdi na glavno vsebino
Naročanje

Implantologija

Implantologija

Implantologija

Implantati ali zobni vsadki so titanovi vijaki, ki se s kirurškim posegom vstavijo v čeljustno kost in nadomeščajo korenino zoba. Z njimi je mogoče nadomestiti posamezne manjkajoče zobe, več zob, povezanih v most, ali pa služijo za pritrditev ter stabilizacijo celotne proteze.

NASVET: Pogosto lahko implantat vstavimo tudi ob odstranitvi zoba, s čimer se močno skrajša čas oskrbe, hkrati pa je zaradi manjše izgube kosti, boljši tudi izid zdravljenja. O tej možnosti se običajno pogovorimo ob pregledu, zato svetujemo, da o morebitni oskrbi z implantati razmislite že pred odstranitvijo zob.

Uspešno zaključen postopek umestitve zobnega vsadka traja od 3 do 6 mesecev, od kirurške vstavitve zobnega vsadka do zacelitve in končne namestitve novega zoba na vsadek. V vmesnem času celjenja vam naredimo začasno protetiko, ki vam zavaruje mesto operacije in dopušča normalno življenje.

Zelo pomembna je osebna obravnava pacienta, s katerim naredimo načrt izvedbe.

Posegi, ki jih izvajamo:

  • vstavitev implantata,
  • odprtje implantata in vstavitev oblikovalca dlesni
  • vse oblike dograditve kosti
  • dvig sinusnega dna
  • premik živca
  • zdravljenje vnetja ob implantatu (periimplantitis)

Kako poteka vstavitev zobnega vsadka

NASVET: V kolikor nameravate ekstrahirani zob nadomeščati z zobnim vsadkom je zaradi hitrejšega celjenja in večje ohranitve kosti smiselna oskrba rane z L-PRF čepi, zato se o tem posvetujte z vašim zobozdravnikom pred posegom.

Od odstranitve zoba do vstavitve implantata mora običajno preteči 6-8 tednov. Poseg običajno opravimo v lokalni anesteziji.

Z majhnim kirurškim rezom si prikažemo mesto kosti, kjer bomo vstavili implantat. S posebnimi instrumenti in svedri v kost izvrtamo ležišče, v katerega vstavimo implantat. Sluznico na koncu zapremo s šivi. Kadar je kosti premalo, običajno le-to dogradimo. Večji kostni defekti pa zahtevajo predhoden kirurški poseg.

Šive odstranimo čez en teden.

V večini primerov v implantat vstavimo oblikovalec dlesni takoj, kadar pa to ni mogoče, ta poseg opravimo po dveh do treh mesecih.

Potek celjenja

Po posegu se običajno pojavi blaga oteklina, ki je odvisna od obsežnosti posega. Predvidoma je največja tretji dan in po enem tednu izzveni. Temu se redkeje pridruži tudi podkožni hematom. Zmerna bolečina je običajno prisotna 2 do 3 dni. Omilimo jo lahko z običajnimi protibolečinskimi zdravili, ki jih dobite pri nas po posegu.

Oskrba z implantati je pogosto sestavljena iz več posegov, zato najprej napravimo pregled in načrt zdravljenja, takrat vas tudi seznanimo s ceno posega. Nekatere okvirne cene najdete tukaj.

Implantologija

Implantologija

 

 

Naročite se

Oddajte vaše naročilo preko elektronske pošte in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

  

tip napotnice čakalna doba
Napotnica s stopnjo nujnosti NUJNO 24 ur
Napotnica s stopnjo nujnosti ZELO HITRO do 75 dni
Napotnica s stopnjo nujnosti HITRO 295 dni
Napotnica s stopnjo nujnosti REDNO 420 dni

NOVO: Možnost plačila na obroke

NAROČANJE PO TELEFONU

z napotnico: 04 275 13 20
samoplačniško: 04 275 13 25
international calls: +386 4 275 13 25

 

NAROČANJE PO POŠTI

Napišite pošto na naslov
Implantološki center d.o.o.
Mlaška cesta 109
4000 Kranj

OSEBNO NAROČANJE

Naročite se osebno z obiskom na recepciji Implantološkega centra.

DELOVNI ČAS

od ponedeljka do četrtka 8.00-19.00
petek 8.00-13.00


NENAROČENE PACIENTE SPREJEMAMO SAMO V NUJNIH PRIMERIH.

»Najnovejše tehnologije in materiali omogočajo najboljšo zamenjavo izgubljenih zob, ki jih sodobni človek potrebuje za udobno, zdravo in prijetno življenje. Vsadek je ne samo lepotna rešitev zamenjave zoba, ampak tudi zdravstveno zagotovilo za zdravo življenje. Nezdrav ali manjkajoči zob lahko sproži težave, ki vplivajo na zdravje. Ljudje z zdravimi in lepimi zobmi skrbijo za svoje zdravje in so bolj samozavestni.«

Kako do nas

Implantološki center d.o.o.
Mlaka pri Kranju, Mlaška cesta 109
4000 Kranj

T: 04 275 13 20
E: info@i-c.si

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...